Matlagning
Sorry att jag har varit så usel på att uppdatera idag, har iaf just kommit hem från matlagningen och det var faktiskt rätt kul, vi fick göra fylld kycklingfilé, sweet chilisås och en efterättbär och maräng. Här kommer recepten:
Fyllda kycklingfiléer
4 portioner
Ugn: 200 grader
Ingredienser:
100 g soltorkade tomater (vi tog bara tre och det räckte tyckte vi)
150 g fetaost
2 vitlöksklyftor
1 rödlök
½ dl persilja (vi glömde totalt bort den men det gick iaf)
Gör så här:
1. Ansa kycklingen.
2. Skär ett snitt i kycklingfiléerna.
3. Hacka ihop ingredienserna fint till en fyllning.
4. Fördela fyllningen på filéerna.
5. Sätt ihop kyckling med tandpetare så att fyllningen stannar kvar.
6. Stek filéerna runt om i en stekpanna.
7. Flytta sedan över filéerna till en ugnsfast form för att färdigsteka dem i ugnen i drygt 20 minuter.
Vi åt det här med klyftpotatis till och det vart super.
Sweet chilisås
Ingredienser:
2dl créme fraiche
1dl sweet chilisås
1 pressad vitlöksklyfta
salt
Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Efterrätt med bär och maräng.
Beräknat för 2 personer
Ingredienser:
1 ½ äggvita
20g strösocker
100ml vispgrädde
Kompot.
Blandade bär (vi hade bara hallon)
Gör så här.
1. Vispa till äggvitan till ett hårt skum och tillsätt socker. Häll marängsmeten i en sprits och spritsa ut den på en plåt i långa rader. Grädda i 60 minuter i 100 grader C och ställ sedan svalt.
2. Krossa marängerna i småbitar och lägg dom i botten av ett dessertglas. Vispa grädden och ställ undan den.
3. Blanda bär och socker. Lägg hälften av bären ovanpå marängerna i glasen och därefter hälften av grädden. Lägg på ett lager till av varje.
Vi gjorde dock inte riktigt så här utan vi lade "sylten"längst ner, grädde ovanpå och marängerna ovanpå det och det vart också asgott. Jag tycker att ni borde prova det här hemma för det var hur gott som helst.
Lycka till
Ansar kyckling! HAHA