Cupcakes :P

Du behöver:

100 g smör
 2 st ekologiska ägg
 1.5 dl strösocker
 1 tsk vaniljsocker
 2 dl ekologisk mjölk 3%
 1 st citron, skalet
 4 dl vetemjöl
 2 tsk bakpulver
 1 nypa salt

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.

2.Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.

3. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.

5. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

6. Fyll med valfri fyllning, se nedan.

7. Grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills de är gyllenbruna och "torra" inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den)

8. Jag sätter alltid mina formar i en muffinsplåt när jag bakar muffins. Utan plåten så flyter pappersformarna ut och de tappar de lätt formen. Med plåten som stöd för formarna får man höga och fina muffins!

Topping:

1. Lemon curd-frosting:
200 g philadelphiaost (färskost)
2 msk lemoncurd. Blanda väl och bred över muffinsen. Strö gärna granatäppelkärnor ovanpå.

2. Chocolate Butter Cream Frosting: 
    150g mjukt smör
    250g florsocker
    2 msk kakaopulver
    2tsk kokande vatten

    Vispa ihop smöret och sockret noga. När det är väl vispat, blanda ner det kombinerade (snabböversatt från engelska) kakaopulvret och vattnet och blanda mycket noga. Bred över muffinsen

3. Cream cheese frosting:

100 g Philadelphiaost
60 g mjukt smör
300 g (1pkt) florsocker
½ citron, saften

Gör så här

1. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.

2. Vispa i Philadelphiaosten.

3. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.

4. Bred den på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0